Friday, April 18, 2014

LABNELİ POĞAÇA- ÇİÇEK POĞAÇA













                                                             MERHABALAR CANLAR,

Yumuşacık,lezzetli,çiçek gibi poğaça yaptım dostlar :)


1 çay fincanı yoğurt,


1 çay fincanı sıvı yağ,


1 çay fincanı  labne peyniri,


1 yemek kaşığı tereyağ,


2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne ),


5,5- 6 çay  fincanı  un,


1 paket  kabartma tozu,


1 çay kaşığı karbonat,


1 çay kaşığı mahlep,


1 çay kaşığı tuz,


1 çay kaşığı şeker,

içine : lor,maydanoz,dereotu,karabiber


üstü için: ay çekirdeği, susamcorekotu --susam ve çörekotu  :)

geniş bir kabın içine tüm sıvı malzemeler konur,karıştırılır, kuru olan malzemeler eleyerek ve özellikle un kontrollü olarak ilave edilir,çünkü : yumurtaların büyüklüğüne göre un miktarı da değişir

tecrübelerime göre;mayasız poğaça hamurunu çok sert tutmamak ve çok fazla yoğurmamak gerek,

yumuşacık bir hamurumuz olduğunda iç malzememizi hazırlarız,ben taze kaşar loru kullandım içine maydanoz ve dereotunu incecik kıydım,

yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi istenen büyüklükte hamur alınır,elle tahta üstünde inceltilir,ortasına iç malzeme konur,uç kısımları toparlanır yuvarlak yapıp ters çevrilir,bıçağın ucuyla hafif çentikler açılır,fırın tepsisine yerleştirilir,üstü için ayrılan yumurta sarısı sürülür,ay çekirdeği veya susam,çörekotu serpilir,pişirilir

No comments:

Post a Comment