(4-6 kişilik)
Malzemeler:
100 gr. (3 yemek kaşığı) Teremyağ
50 gr. (1 çay bardağı) kabuksuz badem
2 su bardağı pirinç (yarım saat evvelden tuzlu sıcak suda ıslatılmış)
3.5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı mısır konservesi
1 çay bardağı bezelye konservesi
2 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
1 adet küçük doğranmış ananas
1/2 çay kaşığı karabiber
1.5 çay kaşığı tuz
Önceden ıslatmış olduğumuz pirincimizi bol su ile yıkayarak kenara alıyoruz.
Teremyağ’ımızı eritip pirinçlerimizi ve bademlerimizi ekleyip, pirinçlerimizin rengi
saydamlaşana kadar kavuruyoruz. 3.5 su bardağı sıcak suyumuzu, tuzumuzu,
bezelye ve mısırlarımızı da ekleyerek kısık ateşte pirinçlerimiz tamamen suyunu
çekene kadar pişmeye bırakıyoruz. Pilavımız piştikten sonra demlenme aşamasında
içine karabiber, tuz, dereotu ve ananaslarımızı ekleyerek karıştırıyoruz. Pilavı 10 dk.
dinlendirdikten sonra istersek ortasını çıkarttığımız ananasların içinde servis
edebiliriz.
Püf Noktası:
Pilavımızı yaparken pirinçlerimizin kavrulması pilavımızın daha tane tane olmasını
sağlar. Kullanacağımız sebzelerin arasına minik doğranmış havuç da ilave ederek
görsel şölenimizi ve lezzetimizi artırabiliriz.
No comments:
Post a Comment