Küçük dokunuşlar yapılmış yine yufka ile farklı bir reçete "Nişastalı Börek"
Bu böreğin avantajı çok, zira önceden hazırlayıp buzlukta bekletiyorsunuz acil durumlar böreği de olabiliyor:)çıtır,çıtır börek seviyorsanız enfes lezzette olduğunu söyler öneririm:)Hazır yufka sevmem elde açarım derseniz "Nişastalı Pazı Böreği"mi öneririm.Yine yufka ile hazırlansın
ama çıtır,çıtır börek olsun derseniz ; "Peynirli Çıtır Börek" ve "Baklava Yufkası ile Unlu Börek"tavsiye ederim.Ancak şimdi tarifini vereceğim böreğin çok pratik ve lezzetli olması bakımından mutlaka hazırlayıp buzluğunuzun bir kenarında bulundurmanızı şiddetle öneririm.Bugünlük bu kadar olsun:) yeni tariflerde görüşmek üzere sevgi ile kalın...
Malzemeler:
2 tane yufka
2 yemek kaşığı nişasta
150 gr tereyağ(eritilmiş)
Hazırlanması:
Bir yufkayı hamur tahtasına serin, yumurta fırçası ile her tarafına gelecek
şekilde ıslatın ve tel süzgeç ile nişasta serpin.İkinci yufkayı nişasta serptiğiniz yufkanın üzerine döşeyin.Aynı işlemi tekrarlayın, ıslatın ve nişasta serpin.Önce dörde sonra her parçayı üçe bölün yani 12 tane börek olacak.İstediğiniz börek içini doldurarak kenarlarını içeri toplayarak sarın.Derin dondurucuya donmaya bırakın.Pişireceğiniz zaman çözülmesini beklemeden eritilmiş hafif soğutulmuş tereyağına batırıp böreğin her tarafının yağlanmasını sağlayın.Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
No comments:
Post a Comment